- تغذیه درست یعنی رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه.
- تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در 6 گروه اصلی غذایی معرفی میشوند.
- بهترین راه اطمینان از تعادل و تنوع در غذای روزانه استفاده از هر 6 گروه اصلی غذایی است.
- مواد غذایی هر گروه، دارای ارزش غذایی تقریبا یکسان هستند و میتوان از یکی به جای دیگری استفاده کرد.
- مقایسه مقدار مصرف روزانه از گروههای غذایی را میتوان با استفاده از شکل هرم غذایی نشان داد.
گروه نان غلات
- با توجه به احتمال وجود آلودگی با آرسنیک در برنج، برای حفظ سلامت و به منظور حذف آرسنیک برنج، باید در یک قابلمه به ازای هر پیمانه برنج خام چهار پیمانه آب در قابلمه ریخته شود. بعد از به جوش آمدن آب، برنج از قبل خیسانده شده را درون برنج باید داخل قابلمه ریخته شده و آب کافی به آن اضافه شود. میزان قابلمه ریخته و پس از جوشاندن و آبکش کردن، مجددا حرارت زیر قابلمه کم و در قابلمه گذاشته شود تا آب برنج تمام شده و برنج دم بکشد. در این روش ضمن حفظ ارزش غذایی برنج و ریزمغذی های آن، 73 درصد آرسنیک از برنج به خصوص برنج سفید خارج میشود.
- بیشتر از نانهای حاوی سبوس (مثل نان جو و سنگک) استفاده شود.
- برای کامل کردن پروتئین، نان و غلات باید به صورت مخلوط با حبوبات مصرف شوند (مانند عدس، پلو، باقالی پلو، عدسی با نان، لوبیا با نان، ماش پلو و غیره).
- انواع غلات بو داده مثل برنجک، گندم برشته، ذرت بو داده تنقلات با ارزشی هستند و میتوانند به عنوان میان وعده مصرف شوند.


بدون دیدگاه